"Цъфтящата Украйна" възпята от Светлана Весна е посланието за мир на украинския народ

 Украйна

Украинската певица Светлана Канюк (Светлана Весна) е един от посланиците за мир, която в своя репертоар възпява родината си. Сега в този тежък момент за Украйна певицата успява да разкаже за красотата на своята страна в цяла Европа.
Светлана Весна е лауреат на много фестивали. Телевизионна водеща , която участва в множество концертни прояви. През 2007 година участва в юбилейния концерт на Вадим Кришченко, който се е състоял в Двореца на изкуствата в Киев. През същата година снима първия си видеоклип по песента на Владимир Куртяк  "Мой роден край". През 2009 година организира благотворително турне под наслов "На срещи с децата", на което се събира значителна сума за лечение на болни деца. За тази си дейност получава награда от областната администрация "Млад лидер на Прикарпатието" През 2010 година излиза дебютния албум на Светлана Весна "Мой роден край", който е посветен на Украйна.  Няколко години поред тя заедно със семейния ансамбъл "Вышиванка" поздравява президентите на Украйна на новогодишните им приеми.
Освен песента "Мой роден край" хитове от единствения за сега албум на Светлана стават песните "Летен дъжд" и "Украйна" През 2014 година певицата записва своя хит "Разцъфналата Украйна"


Светлана Весна - Цъфтящата Украйна

Цъфтящата Украйна

Където сияе златното слънце
И жеравите пеят
В градината черешите цъфтят
Майка ни вика за вечеря
Цялото семейство
пеейки слънчеви песни
Родила съм се на тази земяа
Която се нарича Украйна!

Припев:
По разцъфналите горички
и цветовете на калините по ливадите
Станете братя мои,
да се помолим приятели!
Нека молитвените слова
Да полетят като птици в небесата
За да пази Света Богородица,
завинаги Украйна

Пълна е земята ни с любов
единствена такава на света
Всеки ден срещам тук
Сърца родени в доброта
Да си поставим за цел
От малки до смъртта ни
Да обичаме тази свята земя,
която се нарича Украйна!


Светлана Весна - Летен дъжд






Коментари